THE PEOPLE SIDE OF BUSINESS
STRUCTOGRAM® Nederland

Het Structogram®
Begrijp waar jouw gedrag vandaan komt. Vergroot je persoonlijke effectiviteit en werk makkelijker samen.

THE PEOPLE SIDE OF BUSINESS

Succesvol handelen

Mensen zijn verschillend

Het Structogram® maakt deze verschillen voor je duidelijk!


Hoe komt het dat je met de ene collega soepel samenwerkt, terwijl het met een ander veel stroever verloopt? En waarom reageer je in bepaalde situaties altijd op de manier zoals je doet? Ontdek via het Structogram® wat de kleurencombinatie is van jouw persoonlijkheid. Hiermee krijg je inzicht in je sterke en minder sterke kanten en hoe je daar op kunt anticiperen. Met de kennis van het Structogram® krijg je handvatten om je persoonlijke effectiviteit te vergroten en makkelijker samen te werken.


Het STRUCTOGRAM®, als een gevisualiseerd resultaat van de biostructuur analyse, toont de genetische basisstructuur van de mens; is een blauwdruk van de persoon. De analyse is gericht op professionele zelf- en mensenkennis met behulp van praktische, doelgerichte opleidingsmodules.


Structogram wordt gebruikt door speciaal opgeleide en geautoriseerde trainers. de tool dient als basis voor het verbeteren van duurzaam handelen. Vanuit persoonlijk perspectief, maar ook voor individuele aanscherping gericht op communicatie, leiderschap, samenwerken, teambuilding, onderhandelen, stressmanagement en verkoop.

Stuctogram Uitleg

Stuctogram Uitleg

Biostructuur analyse

De biostructuuranalyse met de STRUCTOGRAM® als een gevisualiseerd resultaat van de analyse toont de individuele, genetisch gepredisponeerde basisstructuur van de menselijke persoonlijkheid. Het biedt dus een wetenschappelijk bewezen "raamwerk" om onderscheid te maken tussen persoonlijkheden, dat intuïtief begrijpelijk is. Daarom gaan de toepassingsgebieden van de biostructuuranalyse met het STRUCTOGRAM® veel verder dan de "klassieke" persoonlijkheidsanalyse.


Essentiële menselijke persoonlijkheidskenmerken zijn afhankelijk van de individuele manier waarop de hersenen werken.

De bekende Amerikaanse hersenonderzoeker Professor Dr. Paul D. MacLean heeft aangetoond dat het menselijk brein uit drie gebieden bestaat die verschillende functies vervullen (functionele structuur van de hersenen).

Deze drie zo verschillende soorten hersenen moeten niettemin samenwerken in het "drie-een-brein" (Triune Brain) en met elkaar communiceren. Maar elk brein behoudt zijn eigen specifieke spelregels.

Menselijk gedrag komt alleen voort uit de interactie van de emotioneel-instinctieve hersenstam, het emotioneel impulsieve diencephalon en het rationeel-koele cerebrum.


De STRUCTOGRAM ® visualiseert de individuele interactie van de drie hersengebieden

In samenwerking met MacLean identificeerde en definieerde de antropoloog Rolf W. Schirm typische persoonlijkheidskenmerken en gedragingen die duidelijk verband houden met de drie hersenen.

Een reeks van hieruit afgeleide vragen om de individuele invloedsterkte van de drie hersenen te bepalen, wordt in een trainingssessie verwerkt en grafisch weergegeven door het Structogram.

De volgende kleurcodering heeft zichzelf bewezen:

GROEN voor de hersenstam,

RED voor het diencephalon (limbisch systeem) en

BLAUW voor het cerebrum.

Specifieke boodschappersubstanties (neurotransmitterhomeostase) zijn verantwoordelijk voor het individuele activiteitsniveau van de drie hersengebieden.


Structogram: Zelfkennis

Succesvol handelen

Inzicht in jouw persoonlijkheid.

Je kennis van de eigen sterktes, beperkingen en zwaktes helpt om je eigen drijfveren, impulsen en verwachtingen beter te begrijpen en gericht te reguleren.



Mens- en gevoelsgericht

  Gedrag

Spraakzaam, gemoedelijk


Argumentie

Productervaringen,

geen details


Motieven

Welbevinden,

gewoonten

Doel- en resultaatgericht

Gedrag

Dominant, dynamisch


Argumentatie

Productbeleving,

concrete toepassing


Motieven

Status,

prestatie

Feitelijk en rationeel gericht

Gedrag

Afstandelijk, zakelijk


Argumentatie

Zakelijke bewijzen,

gedetailleerde informatie


Motieven

Planmatig,

Verstandelijk

Triogram: Mensenkennis

Triogram (mensenkennis)

Rekening houden met de individualiteit van de ander. De voorwaarde is “mensenkennis”. Het automatisch gevolg van zelf- en mensenkennis is optimalisering van de sociale competentie.



Specifieke kennis van de inhoud van de context

De voorwaarde hiervoor is de inhoudelijke kennis van de context te koppelen aan de individuele motieven en behoeften van de ander.


Met het Structogram Training System leer je eenvoudig en snel aan te sluiten bij de wensen en gedachten van de ander.


Tik op een gekleurd gebied om meer te weten te komen over de ander.

Zelfkennis en mensenkennis

Eerste vraag die leidinggevende eigenlijk zou moeten stellen aan hun medewerker: Hoe kan ik je ondersteunen. Vaak stelt een leidinggevende deze vraag niet.

Wat helpt jou? Dit is het begin van een dialoog tussen leidinggevende en medewerker, hoe functioneer jij ?

Hoe functioneer ik ? Om nu beter te weten en uit te kunnen leggen hoe jij functioneert gebruikt je structogram als wetenschappelijke onderlegger. om vervolgens via triogram een beter inzicht te krijgen van kennis van de menselijke natuur


1 Structogram:Zelfkennis.

De kennis van de eigen sterktes, beperkingen en zwaktes helpt om de eigen drijfveren, impulsen en verwachtingen beter te begrijpen en gericht te reguleren.


Triogram: Kennis van de menselijke natuur.

Door systematische observatie herkennen we de persoonlijkheids-structuur van andere mensen. Het erkennen van het “anders-zijn” van andere mensen en daarmee het aanpassen van de eigen verwachtingen is daarmee een managementtool.



Wie mensen in hun individualiteit begrijpt handelt succesvoller. Bijvoorbeeld:, Hoe neem je beslissingen?

Selecteer twee uitspraken.


online: Structogram kennismakingssessie


Online kennismakingssessie met Structogram

donderdag 29 juni 2023 van 13.00 tot 14.00

Wil je graag meer inzicht in jezelf, hoe jij keuzes maakt en communiceert en samenwerkt met je collega's in deze corona tijd.

maar weet je nog niet precies wat je verder kan helpen? Dan is deze Kennismakingssessie iets voor jou.

Gedurende 1 uur zitten we voor je klaar in Zoom om al je vragen te beantwoorden omtrent Structogram en geven we je inzicht in de trainingen online en face to face mogelijkheden.

Schrijf je vandaag nog in, via info@itga-bv.nl




Zoom begeleider:

Jacqueline van Brink

Structogram Master-Trainer

Investering: kosteloos



Resultaat trainingen

Uiteindelijke gaat het om de resultaten.

Structogram Training System is een veelgebruikte methode voor het verbeteren van de communicatie tussen medewerkers, op managementniveau en in klantencontacten. Structogram wordt steeds vaker in vele organisaties toegepast.


Reacties Deelnemers


"Het is een leuke leerzame training, voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als ontwikkelingen die je kan gebruiken in de praktijk."

— Anoniem - Structogram® (27-mrt-19)


Zeer nuttig en energieke training

Anoniem, 12-apr-19)


Voordelen van het STRUCTOGRAM® Training System:


Positieve impact.

Opvallende visualisatie van de analyseresultaten.


Onmiddellijk toepasbaar.

Eenvoudige en directe overdracht van de analyseresultaten naar de dagelijkse praktijk van de deelnemer.


Stand van de wetenschap.

Personality Factor Model gebaseerd op natuurwetenschappen – bevestigd door de huidige bevindingen in de neurowetenschappen, gedragsgenetica en moleculaire biologie.


Hoog voorspellend vermogen.

Onderscheid tussen “Trait” (onveranderlijke, genetisch vastgelegde basisstructuur van persoonlijkheid) en “State” (veranderlijke, omgevingseigenschappen).


Uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid.

Extreem hoge test/re-test betrouwbaarheid – gemeten over een periode van 13 jaar(!) met waarden die constant hoger liggen dan .90. Dus een hoge stabiliteit en betrouwbaarheid van de resultaten.


Gemeenschappelijke taal.

Structogram is de gemeenschappelijke taal in het bedrijf. En dat in 18 talen.

Flughafen Hannover

Durch Menschenkenntnis zum Erfolg.


Der Flughafen Hannover ist Service-Champion – auch dank Structogram

Kosmetik

Wahre Schönheit kommt von Innen.


Sozialkompetenz ergänzt den Fachunterricht.

TCS

Grün, rot, blau für gelbe Engel.


Der Mensch ist wichtiger als die Maschine.